Cum poți deveni voluntar HOSPICE ?

Puținul tău contează mult pentru ei

Unul dintre scopurile Fundației Hospice Angelus Moldova este reducerea durerii fizice și stabilirea unui echilibru psiho-emoțional a bolnavilor incurabili, iar tu ca persoană individuală sau reprezentant al unei organizații, poți găsi o modalitate convenabilă și plăcută pentru a te implica în susținerea cauzei nobile promovate de fundație. Explorează acest compartiment și vezi cum poți face o donație, participa la evenimentele de fundraising sau cum poți face voluntariat.

Dacă dorești să devii voluntar la Hospice Angelus te rugăm să completezi formularul de aplicare (apasa aici) sau să ne scrii pe adresa de email – be.volunteer@hospice.md și în cel mai scurt timp posibil vei fi contactat de către coordonatorul de voluntari, în vederea stabilirii unei întâlniri, în cadrul căreia vei afla mai multe despre cum te poți alătura echipei de voluntari HOSPICE.

Cine poate activa ca voluntar în cadrul Hospice Angelus Moldova?
Ești tânăr și vrei să ajuți comunitatea din care faci parte?
Te afli la vârsta a treia?
Hai, nu te mai uita în buletin! Vino acum să-i ajutăm pe cei mai triști!

FFMS Angelus Moldova este organizația în care activează mână la mână atât cetățeni moldoveni, cât și străini.

Hospice Angelus Moldova este parte a programului European Voluntary Service (EVS) și găzduiește anual voluntari din întreaga Europă. Programul vizează consolidarea cetățeniei active, solidaritatea și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor. Acest lucru se datorează muncii de voluntariat efectuate în una din țările europene pe care voluntarii și-o aleg. Prin urmare, EVS reprezintă un program de învățare non-formală prin care tinerii acumulează experiență profesională, își sporesc perspectivele de angajare, au ocazia să călătorească și să facă schimb intercultural. Mai multe detalii despre program găsiți accesând acest link.

Misiunea Fundației Angelus Moldova, în calitate de organizație gazdă, este de a oferi suport personal și profesional tinerilor pe tot parcursul stagiului, de a instrui și ghida voluntarii în activitatea desfășurată, precum și de a asigura confortul și integrarea voluntarilor în instituția în care activează. Fundația Angelus Moldova deține titlul de organizație gazdă de mai bine de 7 ani. De la începutul anului 2018 în Hospice Angelus Moldova activează două voluntare din Franța și Germania.

De ce Hospice Angelus? Îți dăm cel puțin 10 motive pentru a deveni voluntar în echipa noastră:
La noi:

 1. ajuți bolnavii de cancer și alte maladii, a căror boală incurabilă se află în stadiu terminal – sub 12 luni;
 2. îți dezvolți abilitățile de lucru pe care le posezi;
 3. îți faci un cerc nou de prieteni și cunoștințe;
 4. primești un carnet de voluntar, iar acesta se echivalează cu carnetul de muncă;
 5. comunici cu voluntarii internaționali din fundație și îți dezvolți abilitățile lingvistice în engleză, germană, franceză, rusă etc.;
 6. aduci zâmbete pe fețele celor mai triști ca tine;
 7. petreci timpul liber util pentru tine și societate;
 8. te implici în departamentul Fundraising, Medical, Administrativ și în activități de logistică/resurse umane, din care înveți cum să lucrezi productiv individual și în echipă;
 9. câștigi multă experiență și energie pozitivă;
 10. te implici la organizarea evenimentelor marca Hospice Angelus Moldova și participi la ele;
 11. Hospice Angelus Moldova nu te va lăsa să te plictisești

Găsește domeniul de interes pentru tine:

 • asistarea pacienților adulți și copii cu mobilitate redusă în parc, la plimbare;
 • activități de creație și confecționare a unor obiecte care vor fi expuse spre vânzare în cadrul evenimentelor caritabile de fundraising (handmade; pictură etc.);
 • acordarea de asistență în cadrul evenimentelor de fundraising;
 • conversații telefonice cu pacienții;
 • grafician;
 • frumusețe (frizuri, manichiură, masaj);
 • web design;
 • fotografie & foto-editare;
 • elaborare articole;
 • traduceri etc.

Dacă ai abilități și în alte sfere de activitate decât cele indicate mai sus, nu ezita să le dezvolți, implicându-te în activitatea fundației Angelus Moldova!
Vom fi fericiți să te avem alături și să zâmbim împreună cu cei care au cam uitat să zâmbească. Îți vom oferi tot sprijinul pe durata activității tale în calitate de voluntar. Fiecare voluntar are semnat un contract cu Fundația Filantropică Medico-Socială Angelus Moldova și un dosar personal în care se duce evidența orelor de voluntariat, iar la cerere, se elibează scrisori de recomandare și/sau certificate de atestare.

Nu te-am convins? Atunci te invităm la noi în sediu să vezi că ne potrivim.