Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă”

Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă”

Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă”

Odată cu deschiderea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus” în satul Isacova, raionul Orhei, unde pot fi internați în staționar pe o perioadă de 90 de zile pe an copii cu boli amenințătoare de viață, au crescut și costurile, la ele adăugându-se și cheltuielile de amenajare și adaptare a Centrului, conform standardelor actuale prevăzute de instituțiile de acest fel.

Pentru a putea acoperi o parte din costurile necesare asigurării unor servicii de îngrijiri paliative calitative, oferite gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile, fundația  „Angelus Moldova” a deschis o afacere sociala.

Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” are ca scop îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor Centrului de Îngrijiri Paliative și Pediatrice „Casa Angelus” prin suplimentarea necesarului de fructe și legume proaspete și asigurarea ,din vinderea surplusului, a continuității activității Centrului și Fundației.

Pentru cultivarea legumelor și zarzavaturilor au fost create 2 sere: una cu zarzavaturi, roșii de soiuri obișnuite, dar și roșii cherry, iar a doua cu castraveți. Pentru obținerea fructelor a fost plantată o livadă, care va da roade peste 4-5 ani.

Recolta din sere este deja folosită în alimentația copiilor, iar surplusul este aranjat în coșuri,expediat la Chișinău pentru a fi distribuit clienților, la oficii sau domiciliu. Produsul asigură o alimentație echilibrată persoanelor către care este livrat, mai ales că tot mai puțini orășeni reușesc să meargă în voie la cumpărături și să aleagă produse proaspete și sănătoase, crescute în apropiere.

Totodată, teritoriul amenajat este utilizat de copii și însoțitorii acestora pentru plimbări, relaxare, terapie prin muncă(la dorință), pentru cunoașterea mediului ambiant.

Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasa” este realizat de Fundația Hospice Angelus Moldova cu suportul Fundației Est-Europene, fiind finanțat de către Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene.